Vragen?

Vind hier een antwoord op veelgestelde vragen.

Je hebt voldoende kennis van het Nederlands nodig. Zo kan je instructies goed begrijpen en vlot communiceren met collega’s. In sommige functies moet je ook met klanten omgaan. Dan is een goede kennis van Frans en Engels een belangrijke troef. Je consulent(e) bij Brussels Airport House kan je vertellen welke taalkennis je nodig hebt voor de job waarvoor jij wil solliciteren.

Wil je je talenkennis vergroten? BAH kan je helpen met de juiste opleiding aan te bieden via één van zijn partners.

Motivatie is het belangrijkste. Voor sommige jobs is bepaalde voorkennis of een opleiding vereist. Maar, in andere jobs kan je aan de slag zonder specifieke voorkennis of een diploma.

Je consulent(e) bij Brussels Airport House kan je alles vertellen over de vereiste diploma’s en opleidingen.

Je hebt voor de meeste jobs een luchthavenbadge nodig. Voor je deze badge krijgt, moet je aanvraag goedgekeurd worden. Om deze goedkeuring te krijgen is het onder andere belangrijk dat je een blanco bewijs van goed gedrag en zeden hebt.

Ben je gemotiveerd? Dan krijg je in de praktijk bijna altijd een vast contract. Maar, het werk op de luchthaven is sterk afhankelijk van seizoenschommelingen. Daarom zal je voor bepaalde jobs starten met een interimcontract of een contract van bepaalde duur.

Je hebt voor een aantal operationele functies een rijbewijs B nodig. Dat geldt onder andere voor lader/lossers, loadmasters of magazijniers. Voor andere functies is het voldoende dat je op tijd op het werk geraakt.

De luchthaven is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Maar, hou er rekening mee dat een aantal shiften vroeg starten en andere laat eindigen.

Je kan voor een aantal functies een korte vooropleiding volgen. Brussels Airport House biedt deze aan in combinatie met een praktijkopleiding binnen een bedrijf. Daarnaast kan je bij heel wat bedrijven ook interne opleidingen volgen.

Je kan voor een overzicht van alle opleidingen terecht op: www.readyfortakeoff.be

Ik ben er klaar voor!

Check in

Ik wil meer informatie